Kdosi tvrdil, že bez vajec a cukru linecké neupeču… Tak se na to podíváme!
Ingredience:
- 350 g jemně mleté pšeničné mouky – celozrnné, hladké nebo mix
- 200 g másla nebo rostlinného tuku Alsan Bio
- 140 g Dobrosladu
- citrónová kůra z 1 biocitronu
- náplň: extra džem bez cukru (například od SANES FOOD)
Pracovní postup:
Všechny ingredience smícháme a na vále propracujeme ve vláčné těsto, které dáme do chladu odpočinout. Vyválíme placku cca 3 mm vysokou a vykrajujeme z ní tvary. Pečeme mírně na 160 °C do lehkého nahnědnutí. Pozor, musíme hlídat, protože díky celozrnné mouce a Dobrosladu má těsto nahnědlou barvu už od začátku!
Kolečka slepíme džemem a necháme několik dní uležet na bezpečném místě.